Aanbevolen ervaringen in Venetië

Wat mensen zeggen

We hadden een heerlijke avond met het verkennen van Venetië en het lokale eten en drinken. Geweldige groep en een leuke gids die leuke geschiedenis en kennis van de stad met ons deelde. We zijn blij dat we onze tijd in Venetië op deze manier zijn begonnen. Het was een goede manier om ons te oriënteren en om wat tips te krijgen van een local! - Bradintz
Prachtige tour! Super informatieve gastheer, die de avond zeer aangenaam maakte! Geweldige manier om over de geschiedenis en cultuur te leren - met een wijntje of spritz in de hand!!! Onze gastheer was Ludovica - ze is een lokale bewoner en had een fantastische kennis van het gebied en het eten! - Jess W
Ludo was een fantastische gids die ons het gevoel gaf dat we met een vriend op stap waren. We bezochten een aantal fantastische plaatsen, genoten van het proeven van verschillende etenswaren en leerden over hun herkomst en hoorden veel over de geschiedenis en cultuur van Venetië. Zou het ten zeerste aanbevelen. - Kate A
Blog afbeelding

De beste festivals om bij te wonen in Venetië, Italië

Er gaat niets boven Venetië, of Venezia zoals het in het Italiaans heet. Het is een magische en charmante stad met een lange en rijke geschiedenis. "Het was de grootste

Blog afbeelding

De meest betaalbare en unieke overnachtingen in Venetië

Vanwege haar geringe omvang kan het vinden van een betaalbare maar leuke verblijfplaats bij een bezoek aan Venetië, Italië, een moeilijke opgave zijn. Maar wees niet bang: deze ongelooflijk unieke stad

Blog afbeelding

7 gerechten die je alleen in Venetië kunt proeven

Als je aan Italiaans eten denkt, is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk de heilige drie-eenheid van pizza, pasta en gelatine.

Blog afbeelding

Hoe maak je een gondelvaart in Venetië (zonder opgelicht te worden)?

Er is niets iconischer dan per boot door de kanalen varen tijdens een bezoek aan Venetië, en in feite staat een traditionele gondelvaart in Venetië waarschijnlijk bovenaan de route van de meeste mensen.

Blog afbeelding

De beste openluchtrestaurants in Venetië, Italië

Als je in Venetië bent, waarom zou je dan binnen dineren als je buiten kunt dineren en een maaltijd van klassieke Venetiaanse gerechten en volle wijnglazen kunt combineren met een magisch uitzicht op de kanalen, basilieken en paleizen,

Blog afbeelding

Hoe Venetië innoveert met het oog op klimaatverandering

Net als veel kuststeden over de hele wereld heeft de wereldwijde klimaatcrisis het toch al kwetsbare klimaatsysteem van Venetië nog verergerd. De historische stad heeft te maken met een bovengemiddelde stijging van de zeespiegel in de Adriatische Zee,

Blog afbeelding

Een korte geschiedenis van Venetië's gondels

Niets zegt meer over Venetië dan een gondel. Het is een van de eerste dingen die je te binnen schieten als je aan de Drijvende Stad denkt en in veel opzichten is de geschiedenis van de

Vaak gestelde vragen

Beste dingen om te doen in Venetië

 • Bezoek de kanalen: Venetië staat vooral bekend om zijn ingewikkelde netwerk van kanalen, en er is geen betere manier om ze te bekijken dan door een gondelvaart te maken. Je ervaart uit de eerste hand hoe Venetianen van de ene naar de andere plaats reizen en je krijgt ook een prachtig uitzicht over de stad.
 • Bekijk de Basiliek van San Marco: De San Marco Basiliek is een van de meest iconische monumenten van Venetië en is een must voor elke bezoeker. De basiliek is ongelooflijk versierd, met gedetailleerde mozaïeken en marmeren beelden die elke centimeter van het interieur sieren. Vergeet niet de aangrenzende klokkentoren Campanile te bezoeken voor een adembenemend uitzicht over Venetië.
 • Maak een wandeling door het Dogenpaleis: Het Dogenpaleis was ooit het thuis van de heersende hertogen van Venetië en is nu een van de populairste toeristische attracties van de stad. Volg een rondleiding door het paleis om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis en verken daarna de prachtige kunstcollectie die er wordt tentoongesteld.
 • Winkel op de Rialtomarkt: Voor een echte smaak van het Venetiaanse leven ga je naar de Rialto Markt waar de lokale bevolking hun dagelijkse inkopen doen. De markt staat vol verse producten, vlees, zeevruchten en nog veel meer. Je kunt er ook souvenirs en handgemaakte goederen vinden om mee naar huis te nemen.
 • Bezoek het Glasmuseum van Murano: Murano is een klein eiland voor de kust van Venetië, en het staat vooral bekend om zijn glasblastraditie. Bezoek het Glasmuseum van Murano om meer te leren over de geschiedenis van het eiland en een aantal van de ongelooflijke stukken te zien die er zijn gemaakt.
 • Maak een gondeltocht: Wat is een betere manier om Venetië te ervaren dan een tochtje door de kanalen? Gondeliers varen je door de stad en geven je een uniek perspectief op de architectuur en bezienswaardigheden van Venetië.

Wat moet ik weten voordat ik Venetië bezoek?

Begrijp dat u op het punt staat een geweldige tijd te hebben! Venetië is een van de mooiste en uniekste steden ter wereld, en er is zoveel te zien en te doen. Van wandeltochten tot rondvaarten en culinaire tours, de lijst gaat maar door! Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je Venetië bezoekt, om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke ervaring hebt.

 1. Venetië kan erg druk zijn, vooral tijdens het toeristische hoogseizoen. Als u Venetië bezoekt tijdens een drukke periode, wees dan voorbereid op grote mensenmassa's en lange rijen. Plan uw sightseeing dienovereenkomstig en probeer minder populaire attracties te bezoeken tijdens de daluren.
 2. Veel straten in Venetië zijn smal en geplaveid, dus draag comfortabele schoenen waar je de hele dag op kunt lopen. Venetiaanse straten kunnen ook glad zijn, dus wees voorzichtig als je rondloopt!
 3. Hoewel het niet verplicht is, is het aan te raden u bescheiden te kleden wanneer u religieuze plaatsen in Venetië bezoekt. Dit betekent dat u korte broeken, rokken en tanktops moet vermijden.
 4. Venetië is berucht om zijn hoge prijzen, dus wees voorbereid om dienovereenkomstig te budgetteren. Van eten en drinken tot souvenirs en activiteiten, alles in Venetië lijkt een beetje duurder te zijn dan in andere steden.
 5. Tot slot, zorg ervoor dat u contant geld bij de hand heeft wanneer u Venetië bezoekt. Veel bedrijven accepteren alleen contant geld, en geldautomaten kunnen moeilijk te vinden zijn. Als u van plan bent veel te gaan winkelen, kan het een goed idee zijn om extra contant geld mee te nemen.